Granaatappelboom ( Punica granatium )

Vroeg in het voorjaar ontstaat er een prachtige rode bloem die vervolgens doorgroeit tot een mooie vrucht. De granaat appel ontstaat in de periode oktober tot december.

De granaat appel heeft een diep rode kleur en wordt 8-12 cm on diameter.

De schil van de appel is niet eetbaar, het vruchtvlees is heerlijk zoet van smaak.

De benaming granaat is te danken aan het feit dat wanneer de appel rijp is en op de grond valt, de zaadjes alle kanten opspringen zoals bij een ontplofte granaat.

Van de vrucht wordt ook gelatine siroop gemaakt.

De granaatappelboom is een sierwaarde voor uw tuin.

In de winter laat de boom zijn blad vallen en blijft er een prachtige karakteristieke stam over.

De granaatappelboom is winterhard tot – 12 grd.

De granaatappelboom heeft een zonnige of halfschaduw standplaats nodig en het liefst beschut.

Tuin op het zuiden en uit de wind is optimaal.

De granaatappelboom op een bult plaatsen zodat het water wegloopt van de stam, plaats u een punica in een bloembak gebruik bij voorkeur mediterrane potgrond

en het is  belangrijk om deze in de zomer regelmatig water te geven.

Heel belangrijk is om vooraf te voelen of bodem nat aan voelt, voelt deze nat aan geen water geven.Februari is de beste periode om te snoeien. Snijd de dunnen takjes weg zodat de kruin open blijft.

 

Granaatappel 2

Granaatappel 1Granaatappel 3

 
 
  • spaansetuin_enzo1.jpg
  • spaansetuin_enzo2.jpg
  • spaansetuin_enzo3.jpg
  • spaansetuin_enzo4.jpg
  • spaansetuin_enzo5.jpg
  • spaansetuin_enzo6.jpg
  • spaansetuin_enzo7.jpg
  • spaansetuin_enzo8.jpg
  • spaansetuin_enzo9.jpg
  • spaansetuin_enzo10.jpg
  • spaansetuin_enzo11.jpg
  • spaansetuin_enzo12.jpg
  • spaansetuin_enzo14.jpg
  • spaansetuin_enzo15.jpg
  • spaansetuin_enzo16.jpg
  • spaansetuin_enzo17.jpg
  • spaansetuin_enzo18.jpg

Bestellen of bezichtigen ?

 

Spaanse Tuin & Zo   

Heinsbergerweg 20
6074 AD Melick

 
U kunt ons bellen of mailen :

Tel.: 06-11929392 -

e-mail: lisette@spaansetuin-enzo.nl

 

 

 

Opening seizoen 2023


Zaterdag 1 April & Zondag 2 April
van 11.00 - 17.00 uur.
Kom gezellig langs en laat u inspireren.
De koffie staat klaar.